Buletin de presă, 18 mai 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 5.688,16 lei confiscat de polițiști

La data de 17.05.2022, ora 11:59, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa ansamblul format din autoutilitară cu remorca condus de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 11,01 mc lemn rotund buștean pentru autoutilitară și 16,82 mc lemn rotund buștean pentru remorcă.
Întrucât existau suspiciuni în ceea ce privește gabaritul depășit al cantității încărcate s-a procedat la solicitarea sprijinului reprezentanților ISCTR, care s-au prezentat la fața locului și i-au solicitat conducătorului auto să se deplaseze în comuna Dărmănești, pentru a se efectua cântărirea în vederea stabilirii daca s-a depășit masa maximă admisă, însă conducătorul auto a refuzat acest lucru motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform OUG 43/1997, cu amendă în valoare de 6.000 lei.
De asemenea lucrătorii ISCTR au sancționat și societatea comercială cu amendă în sumă de 500 lei conform OUG 43/1997, totodată aceștia luând și măsura complementară de imobilizare a ansamblului de vehicule precum și a reținerii plăcuțelor de înmatriculare până la punerea în legalitate.
În cauză a fost solicitată intervenția lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în autoutilitară cantitatea de 15,06 mc material lemnos respectiv cu 4,05 mc în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire și în remorcă cantitatea de 22,51 mc material lemnos respectiv cu 5,69 mc în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, rezultând o cantitate totală suplimentară de 9,74 mc material lemnos.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 4.000 lei , iar cantitatea de 9,74 mc lemn rotund – bușteni gater în valoare totală de 5.688,16 lei a fost confiscată.


Evenimente ruriere soluționate de polițiști

La data de 17.05.2022 orele 12:30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Apeductului din municipiul Suceava, la intersecția cu strada Calea Unirii, un bărbat de 48 de ani din comuna Bogdănești a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulametar pe drumul cu prioritate de o localnică de 66 de ani.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 66 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.05.2022, în jurul orei 21:59, în timp ce conducea autoturismul pe DN29A, pe raza localității Adâncata, o localnică de 33 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un podeț.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 18.05.2022, ora 03:30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2H de pe raza comunei Vicovu de Jos, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere.
De asemenea polițiștii au constatat faptul că, polița RCA este expirată, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară fiind reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche