Buletin de presă, 2 mai 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 01.05.2022, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 178 la ieșirea din localitatea Lucăcești, autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din comuna Ciprian Porumbescu.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin altui autovehicul.
De asemenea polițiștii au constatat faptul că, plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului condus de bărbatul de 22 de ani se aflau în portbagaj, I.T.P.-ul, și asigurarea obligatorie erau expirate, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” ce va fi soluționat procedural.


La data de 01.05.2022 o patrulă din cadrul Poliției Orașului Liteni a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.02.2022, la ora 01.28, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe raza localității autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din comuna Brodina.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche