Buletin de presă, 21 mai 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de peste 20.000 lei confiscat după un control la o unitate economică

În perioada 18 – 20 mai 2022 polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, împreună cu personal din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în baza datelor și informațiilor obținute de polițiști au efectuat un control la o unitate economică privind respectarea legislației în referire la primirea, depozitarea și deținerea materialelor lemnoase.
S-a procedat la verificarea și măsurarea stocurilor faptice de material lemnos identificate cu ocazia controlului în incinta depozitului societății. Inventarul stocurilor faptice a fost comparat cu inventarul stocurilor scriptice existente la data controlului în sistemul informatic SUMAl 2.0.
În urma operațiunilor de verificare a rezultat faptul că operatorul economic depozitează și deține în incinta depozitului societății, fără proveniență legală, cantitatea totală de 62,5 m3 materiale lemnoase rășinoase, respectiv 41,6 m3 lemn rotund brad, în valoare de 11.065,6 lei; 11,1m3 cherestele brad, în valoare de 9.657 lei și 9,8 m3 resturi lemn brad, în valoare de 435,1 lei.
Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a agentului economic, conform art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 1 lit c) din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 1 și 21 și art. 22 alin. 6 și 7 din Legea 171/2010 s-a dispus confiscarea cantității 62,5 m3 materiale lemnoase în valoare de 21.157 lei.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști – Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La 20.05.2022, ora 20.00, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul autoturismul condus de un bărbat de 53 ani, din mun. Rădăuți.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Poliției Mun. Rădăuți unde cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că are o concentrație de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 21.05.2022, ora 00.20, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din com. Volovăț.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul subunității unde cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că are o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea „conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.05.2022, în jurul orei 10.30, un bărbat de 23 ani, din com. Arbore, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localității Clit, com. Arbore, având direcția de deplasare com. Marginea – sat Clit, a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de un bărbat de 71 ani, din com. Arbore.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu etilometrul din dotarea poliției rutiere, rezultatul fiind negativ și i s-a recoltat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Biciclistul nu a putut fi testat alcoolscop datorită leziunilor corporale suferite în urma evenimentului rutier, fiindu-i recoltată, la Spitalul Municipal Rădăuți, o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 20.05.2022, în jurul orei 10.42, un bărbat de 29 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, pe raza loc. Stroiești, la intersecția cu DJ209D, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care rula în fața sa.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei în vârstă de 27 ani, din com. Moldova Sulița, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 29 de ani.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”


La 21.05.2022, ora 02.22, un tânăr de 19 ani, din com. Dorna Candrenilor, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174 D Dorna Candrenilor, fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice a pierdut controlul direcției de deplasare, într-o curbă la stânga a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pasagerului de 22 ani, din com. Dorna Candrenilor, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Vatra Dornei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg./l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis” și „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche