Preot din Fălticeni prins beat mangă la volanul unei dube, la Iași, după un apel la 112

Preotul Florin Cucu din Fălticeni a fost prins beat la volanul unui autovehicul pe drumul european E583, în localitatea Podu Iloaiei din județul Iași, având o îmbibație de 1,60 g/l alcool în sânge. Fapta s-a petrecut în urmă cu doi ani, iar acum a fost condamnat de judecătorii ieșeni.

Procesul lui Florin Cucu a început pe data de 29 septembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

    „Pe 7 mai 2020, în jurul orei 21:25, inculpatul a condus autovehiculul marca Renault pe Drumul European 583 din oraşul Podu Iloaiei, după ce a consumat băuturi alcoolice, având în sânge o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 1,60 grame la mie la ora 22:55 şi1,46 grame la mie la ora 23:55”, au afirmat procurorii ieşeni.


Preotul a fost oprit după un apel la 112 

Oamenii legii au arătat că, pe data de 7 mai 2020, în jurul orei 21:19, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 cu privire la faptul că, pe DE583, din direcţia municipiului Iaşi spre oraşul Podu Iloaiei, circulă în mod sinuos un autoturism tip dubă.

    „În urma sesizării, agenţii din cadrul Poliției Orașului Iloaiei au verificat traficul rutier, la ora 21:25 identificând şi oprind pentru control vehiculul marca Renault. În vehicul se afla singur inculpatul. S-a constatat că acesta emana halenă alcoolică şi prezenta incoerenţă în vorbire, motiv pentru care s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest marca Drager, ocazie cu care a fost indicată o alcoolemie în aerul expirat de 0,77 mg/l. Totodată, potrivit examenului clinic, inculpatul avea o atitudine adecvată, era cooperant, liniștit, prezenta tulburări de echilibru dinamic şi incoordonare motorie, constatându-se elemente clinic sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice”, au mai spus anchetatorii ieşeni.

Florin Cucu a recunoscut totul la audieri

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, Florin Cucu a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa.

    „În ziua de 7 mai 2020, până în ora 13:00, am băut aproximativ 200 ml de vin, iar, apoi, am condus autovehiculul marca Renault din localitatea Fălticeni. Apoi, în intervalul orar 16:00-17:00, am băut un pahar de 200 ml cu vin, fără a mânca nimic toată ziua, ulterior urcându-mă din nou la volanul autovehiculului. În oraşul Podu Iloaiei am fost oprit de Poliţie. Am crezut în mod eronat că, raportat la greutatea mea, alcoolul consumat nu îmi va influența organismul”, a declarat preotul ieşean în faţa magistraţilor.

Magistraţii l-au condamnat pe Cucu la 1 an şi 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința poate fi contestată la instanța superioară.
Mai nouă Mai veche