Buletin de presă, 22 mai 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 20.05.2022, ora 18.40, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi de către o femeie de 46 ani, din orașul Vicovu de Sus cu privire la faptul că fostul său soț, de 48 ani, provoacă scandal la domiciliul său.
A fost identificată femeia care a declarat verbal faptul că, în 20.05.2022, în jurul orei 18.30, în timp ce se afla singură la domiciliu, fostul său soț a venit la imobilul situat în orașul Vicovu de Sus, aflându-se sub influența alcoolului, iar pe fondul unor conflicte mai vechi, a provocat scandal, a împins-o și a amenințat-o cu acte de violență.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de femeia de 46 de ani s-a constatat faptul că în cauză există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale față de persoana vătămată.
La data de 20.05.2022, ora 19.40, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.
De asemenea, polițiștii s-au deplasat la domiciliul bărbatului de 48 de ani, ocazie cu care i s-a adus la cunoștință despre conținutul ordinului de protecție provizoriu.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „violența în familie” și „amenințare”.
Polițiștii efectuează cercetări în vederea probării activității infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Șofer reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 21.05.2022, ora 02.22, un tânăr de 19 ani, din com. Dorna Candrenilor, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174 D Dorna Candrenilor, fără a deține permis de conducere și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul direcției de deplasare, într-o curbă la stânga a intrat într-un stâlp de electricitate.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pasagerului în vârstă de 22 ani, din com. Dorna Candrenilor.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis” și „conducere sub influența alcoolului”.
În urma cercetărilor efectuate și în baza materialului probator, la data de 21.05.2022, prin ordonanța lucrătorilor de poliție judiciară, s-a dispus măsura reținerii inculpatului de 19 ani cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. (1) din Codul Penal, art. 336 alin. (1) din Codul penal, art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal şi art. 230 alin.1 din Codul penal raportat la art. 228 alin. 1 cu aplicarea art. 229 alin. (1) litera „b” din Codul penal, toate cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. (2) din Codul penal.
În continuare, inculpatul a fost escortat și introdus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 22.05.2022, ora 01:06, lucrătorii Poliției orașului Broșteni, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare supraveghere și control trafic rutier pe raza de competență a orașului, au depistat în trafic un bărbat care conducea autoturismul pe Drumul Național nr. 17 B Holda. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,81 mg/ l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 Cod Penal.


La data de 22.05.2022, orele 01.10 patrula de poliție din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe raza de competență, respectiv pe DN 2E Băișești comuna Cornu Luncii, jud. Suceava, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din satul Băișești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul testului fiind de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


La data de 21.05.2022, ora 22.40, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 a oprit pe DJ 208 sat Arghira, com Preutești, jud Suceava autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani, din sat Valea Bourei, com Dolhești, jud. Suceava, care a precizat că nu este posesor de permis de conducere. Fiind verificat în bazele de date, aspectele precizate s-au confirmat, șoferul nefiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev și ped de art 335 alin 1 Cod Penal.


La data de 21.05.2022, în jurul orelor 23:50, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localității Gura Solcii, comuna Grănicești, județul Suceava, au observat că pe drumul comunal care face legătura între localitatea Gura Solcii și orașul Milișăuți, o autoutilitară se deplasează dinspre orașul Milișăuți, spre localitatea Gura Solcii.
Cu această ocazie, organele de poliție au efectuat semnalele acustice și luminoase, în vederea opririi regulamentare a autoutilitarei, conducătorul auto conformându-se.
În continuare, având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orașului Siret, județul Suceava, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) Cod Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți.


La data de 21.05.2022, ora 22:45, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Moara Nica, com. Moara, jud. Suceava, polițiștii au procedat la oprirea regulamentară prin folosirea semnalelor acustice și luminoase a autovehiculului condus de un bărbat de 48 ani, domiciliat în sat Moara Nica com. Moara, jud. Suceava, care emana halenă alcoolică.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare cel în cauză a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul penal, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche