Buletin de presă, 5 mai 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La 04.05.2022, ora 09.04, în timp ce conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, un localnic de 64 de ani a surprins și accidentat o localnică de 71 de ani, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fsot transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 04.05.2022, ora 19.00, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 291 A, pe raza comunei Zvoriștea, un localnic de 50 de ani s-a angajat în depășirea motociclului condus de un localnic de 76 de ani, care s-a dezechilibrat și a intrat în coliziune laterală cu autoutilitara.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 76 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 76 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 76 de ani nu posedă permis de conducere pentru nico categorie auto, iar vehiculul condus de acesta nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 03.05.2022, ora 00:40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos, autoturismul condus de un bărbat din municipiul Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.