Buletin de presă, 9 mai 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 08.05.2022, ora 12.22, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava, pe DN 17 pe raza localității Ilișești, au surprins și înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula cu viteza de 98 km/h, dinspre Suceava spre Gura Humorului, pe un sector de drum cu limită 50 km/h, condus de către un bărbat de 43 ani, din municipiul Suceava.
În urma testării alcoolscopice a rezultat o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Suceava – Secția U.P.U. unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 08.05.2022, ora 19.23, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au oprit pentru control pe str. Ion Irimescu din mun. Suceava,un autoturism ce se deplasa dinspre bld. 1 Decembrie 1918 spre comuna Moara, condus deun tânăr de 17 ani, din com. Păltinoasa, care nu posedă permis de conducere. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată și nu deține o poliță RCA valabilă.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La 08.05.2022, ora 20.17, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a observat pe strada Ion Nistor un autoturism despre al cărui conducător existau informații că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a încercat să evite echipajul de poliție virând pe o stradă laterală însă ulterior acesta a fost blocat în trafic, la intersecția străzii Dimitrie Dan cu strada C. Dobrogeanu Gherea. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 31 ani, din com. Satu Mare, care nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a aplicat sancțiune contravențională pentru lipsă documente.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 08.05.2022, ora 13.35, o femeie de 21 ani, din com. Fîntînele, fără permis de conducere, a condus mopedul pe un drum comunal neclasificat, în interiorul localității Bănești, având direcția de deplasare Fîntînele spre Bănești.
La un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de către un bărbat de 46 ani, din sat Bănești.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a biciclistului precum și a unei pasagere de pe moped, în vârstă de 15 ani, din sat Bănești.
Conducătoarea mopedului a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 08.05.2022, în jurul orei 18.55, un bărbat de 22 ani, din oraș Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuţi, pe raza oraşului Vicovu de Sus având direcția de deplasare comuna Straja către oraş Vicovu de Sus, în apropierea intersecției cu strada Mihai Eminescu, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 21 ani, din oraș Vicovu de Sus.
După impact, cele două autoturisme implicate în coliziune au fost proiectate în alte două autoturisme parcate.
În urma evenimentului a rezultat avarierea celor patru autovehicule, precum şi vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 21 de ani.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Mun. Rădăuţi, i s-a recoltat o probă biologică de sânge.
Conducătorul auto de 22 ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul testării fiind de 0,58mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Mun. Rădăuţi, i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche