Percheziții la o grupare de traficanți de droguri din Fălticeni

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din investigații a reieșit că, începând cu luna decembrie a anului 2020, în municipiul Fălticeni, județul Suceava, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în municipiul Fălticeni și în localitățile limitrofe.

Pentru procurarea substanțelor interzise, membrii grupării ar fi avut conexiuni la nivel național, respectiv în județele Iași și Neamț.

În baza probatoriului administrat, la data de 30 mai 2022 poliţişti din cadrul BCC Suceava, cu sprijinul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și IJJ Suceava, sub coordonarea unui procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat șase percheziţii domiciliare în județul Suceava și o percheziție în județul Neamț, urmând fi puse în executare patru mandate de aducere.

Până în prezent, în urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au ridicat, în vederea cercetărilor, 4.500 de lei, mai multe plicuri din plastic ce conțin fragmente vegetale, șase grindere, două cântare de precizie, șapte resturi de țigară confecționate manual, semințe de cannabis, precum și 35 de plante de cannabis, de diferite mărimi.

Persoanele împotriva cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava de către procurorul de caz, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche