Conferința Internațională Development and Application Systems, ediţia a XVI-a

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 26 - 28 mai 2022, cea de-a XVI-a ediție a Conferinței Internaționale DEVELOPMENT AND APPLICATION SYSTEMS.

Începînd cu anul 1992, conferința s-a desfășurat bianual, fiecare ediție bucurându-se de succes, fapt dovedit de interesul manifestat în mod constant de specialiștii din domeniu pentru tematicile propuse. Publicarea celor mai bune lucrări susținute în cadrul conferinței în revista Advances in Electrical and Computer Engineering a contribuit, de asemenea, la consacrarea internațională a evenimentului.

Ținând cont de imposibilitatea unora dintre participanți de a se deplasa de la distanțe apreciabile (în unele cazuri depășind 2000 de km), ediția din acest an se va desfășura parțial și online. Comunitatea academică suceveană va avea printre oaspeți nume sonore din domeniul științific, precum profesorii universitari Nathan IDA (Universitatea din Akron, SUA), Jorge DIAS (Universitatea Coimbra, Portugalia), Ralph KENNEL (Universitatea Tehnică din München, Germania) și Detlef STREITFERDT (Universitatea Tehnică din Ilmenau, Germania).

Începând cu ediția din anul 2014, conferinţa s-a organizat sub egida IEEE, acest tip de indexare oferind posibilitatea cercetătorilor de a-şi pune în valoare rezultatele cercetărilor întreprinse, prin apariţia lucrărilor în prestigioasa bază de date IEEE Xplore. Lucrările sunt incluse, de asemenea, și în baza de date ISI.

Detaliile manifestării pot fi consultate la adresa www.dasconference.ro/.
Mai nouă Mai veche