Tânăr beat și fără permis care se plimba cu un scuter furat prin Capu Câmpului, anchetat penal pentru patru infracțiuni

Vineri, 29 aprilie 2022, în jurul orelor 20:40, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control un scuter care se deplasa pe drumul comunal Larga Deal de pe raza localității Capu Câmpului, județul Suceava.

Conducător al scuterului a fost identificat Ionuț C., 25 de ani, din Capu Câmpului, iar la solicitarea documentelor personale, precum și a documentelor de identificare ale scuterului, cel în cauză nu a putut face dovada niciunui document.

S-a procedat la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, ocazie cu care s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.

Totodată, s-a procedat la interogarea bazei de date a plăcuțelor montate pe scuterul Yamaha, iar în urma interogării nu a fost identificată nicio semnalare.

Deoarece conducătorul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde tânărul a refuzat recoltarea a două mostre biologice de sânge, în prezența personalului medical.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că scuterul aparține lui Cosmin C., din Capu Câmpului, unchi al conducătorului, autovehicul pe care tânărul și l-a însușit pe nedrept, fără acordul proprietarului, în jurul orelor 12:00, din veranda locuinței de domiciliu, aspecte confirmat de către proprietar, în urma audierii sale în calitate de persoană vătămată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat” și „furtul în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche