Urmărire în trafic după un tânăr din Bădeuți beat la volan care a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 27 mai 2021 - 29 ai 2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul IPJ Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.
Cu ocazia executării acţiunii au fost aplicate 518 sancțiuni în valoare de 299.515 lei, dintre care 355 pentru viteză, 138 pentru alte abateri, 15 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru nepuratarea centurii de siguranță. 
Au fost reținute 74 de permise de conducere, dintre care 55 pentru viteză, 15 pentru depăşiri neregulamentare și 4 pentru alte abateri. 
Au fost reținute 12 certificate de înmatriculare și au fost constatate trei infracțiuni, dintre care două pentru conducere fără permis și una pentru conducere sub influența alcoolului. 

Astfel, la data de 29 mai 2022, la ora 12:00, echipajul de poliție rutieră aflat pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți a observat un autoturism Fiat care se deplasa spre Bădeuți cu viteza de 75 km/h (+25 km/h). S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, folosind semnalele speciale de avertizare, luminoase și sonore ale autospecialei și efectuând semnal de oprire din autospecială, pe fereastra din stânga, prin balansarea în plan vertical a brațului. 

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul efectuat de lucrătorul de poliție, continuându-și deplasarea aproxiativ un kilometru, dar ulterior a oprit pe partea dreaptă a carosabilului întrucât echipajul rutier se afla în urmărirea sa, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. 

La volanul autoturismului Fiat a fost identificat Valentin C., de 38 de ani, din Bădeuți. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost preluat și transportat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul testului fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind recoltate un număr de două probe biologice. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche