VIDEO Cum se fură la Direcția Silvică Suceava? Aproape zece metri cubi găsiți în plus într-un camion cu aviz emis de Ocolul Silvic Marginea

Marți, 18 mai 2022, la ora 11:59, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi de Daniel Bodnar cu privire la faptul că din direcția Cacica spre Păltinoasa circulă un cap tractor și remorca supraîncărcate și care nu au avize de transport.

Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificat și oprit pentru control ansamblul care se deplasa pe DN 2E, pe raza localității Păltinoasa.

Cu ocazia primelor verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoutilitara Mercedes avea aviz emis de Ocolul Silvic Marginea pentru cantitatea de 11,01 metri cubi lemn rotund buștean gater, iar pentru remorcă aviz de 16,82 metri cubi lemn rotund buștean gater, emis de Ocolul Silvic Marginea.

Autoutilitara împreună cu remorca au fost însoțite la Depozitul Podu Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde a fost solicitat sprijinul reprezentanților ISCTR, care s-au prezentat la fața locului și i-au solicitat conducătorului auto să se deplaseze în comuna Dărmănești pentru a se efectua cântărirea în vederea stabilirii daca s-a depășit masa maximă admisă, însă conducătorul auto a refuzat, fiind sancționat contravențional de către lucrătorii ISCTR cu amendă în sumă de 6.000 lei. Totodată lucrătorii ISCTR au sancționat SC Mălini Trans SRL cu amendă în sumă de 500 lei  și au luat măsura complementară de imobilizare a ansamblului de vehicule precum și a reținerii plăcuțelor de înmatriculare până la punerea în legalitate.

În cauză a fost solicitată intervenția lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care ajunși la fața locului au procedat la descărcarea ansamblului de vehicule și la inventarierea materialului lemnos transportat. 

În urma inventarierii, pe capul tractor a rezultat o cantitate 15,06 metri cubi material lemnos, cu 4,05 metri cubi în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. În remorcă a rezultat o cantitate 22,51 de metri cubi,  cu 5,69 metri cubi în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. A rezultat o cantitate totală suplimentară față de cea din aviz de 9,74 metri cubi.

Lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au procedat la sancționarea contravențională a societății transportatoare cu amendă în valoare de 4.000 lei conform Lg 171/2010, totodată fiind confiscată cantitatea totală de 9,74 mc lemn rotund bușteni gater în valoare totală de 5.688,16 lei.

În cauză s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului care a fost înștiințat cu privire la aspectele constatate, iar acesta a opinat faptul că nu sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracțiunii prevăzute de Legea 46/2008. 

Mai nouă Mai veche