Când este momentul ideal să se schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară?

 


Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară trebuie să țină cont de o singură regulă: temperatura de afară trebuie să fie peste 7 grade Celsius, în funcție de zona geografică în care circulă un șofer. Lunile martie și aprilie sunt recunoscute pentru instabilitățile meteo în special în zonele montane. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă șoferilor să fie precauți în primele luni de primăvară.

Conducerea autoturismului având cauciucurile de iarnă pe timpul verii este un lucru contraindicat de specialiști din motive de siguranță. Materialul din care este fabricată anvelopa este prea moale și elastic în timpul verii, uzându-se mai rapid și la o performanță scăzută. Utilizarea cauciucurilor potrivite poate să facă diferența și contribuie la menținerea siguranței atunci când te afli pe drum. Dacă deja deții un set de anvelope de vară, este recomandat să verifici condițiile de depozitare pe timpul iernii. Iar dacă trebuie achiziționate altele noi,  recomandarea specialiștilor este să ții cont de o serie de aspecte precum:  vremea și clima regională, tipul autoturismului, stilul de șofat și bugetul.

Utilizarea anvelopelor de vară prezintă o serie de avantaje pentru șoferi și diferențele se văd mai ales în ceea ce privește investițiile de întreținere a autovehiculului. Astfel, principalele avantaje care stau la baza schimbării anvelopelor de iarnă cu cele de vara sunt următoarele:

     manevrare mai bună a mașinii atât pe vreme uscată, cât și în condiții ploioase, prin aderența crescută pe ambele tipuri de suprafață;

     eficiență sporită în timpul frânării;

     distanță mai mică de frânare;

     stabilitate mai bună în luarea virajelor;

     eficiență sporită la rulare, reducând consumul  de carburant (anvelopele determina creșterea cu aproximativ 20% a consumului de carburant);

     zgomot redus, grație suprafeței de contact și a compoziției cauciucului. 

 

Specialiștii în cauciucuri de la anvelope.ro te pot ghida să iei decizia optimă în ceea ce privește această investiție. Este important de reținut că micile detalii precum schimbarea anvelopelor atât pentru performanță, cât și pentru o experiență mai bună de condus, poate să garanteze siguranța în trafic. Siguranță care face diferența pentru tine și familia ta. 

 

 

Mai nouă Mai veche