VIDEO Zbor demonstrativ neanunțat, la joasă înălțime și cu zgomot puternic, cu un avion IAR 99 Șoim, în municipiul Suceava

Un avion a zburat la joasă înălțime, marți la amiază, în municipiul Suceava. Avionul care producea un zgomot puternic a făcut mai multe ture chiar în zona centrală a orașului. 

Având în vedere contextul internațional, foarte mulți suceveni s-au îngrjorat când au auzit și au văzut avionul. 

Ulterior, autoritățile județene au informat că este vorba despre o aeronavă IAR 99 Șoim care făcea un zbor demonstrativ în cadrul unei campanii pentru promovarea ofertei educaționale a Forțelor Aeriene.

Comunicat al Forțelor Aeriene Române:

În perioada 24 – 26 mai 2022, Statul Major al Forțelor Aeriene desfășoară o campanie de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene în garnizoanele Suceava, Piatra Neamț și Bacău. Activitățile de promovare se vor desfășura astfel:
  • pe data de 24 mai, între orele 12.00-14.00, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava;
  • pe data de 25 mai, între orele 12.00-14.00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț;
  • pe data de 26 mai, între orele 12.00-14.00, la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” din Bacău.

În cadrul întrunirilor, desfășurate cu sprijinul centrelor militare județene, atât elevii de liceu, cât și persoanele interesate de o carieră militară, vor afla detalii privind oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal. Totodată, li se vor prezenta aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.

La sfârșitul fiecărei activități, în funcție de condițiile meteorologice, aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor survola locațiile.

Activitatea este condusă de reprezentanți ai Oficiului personal și mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar la activitate pot participa atât elevii din clasele terminale din colegiile tehnice și reale din județele vizate, respectiv Suceava, Neamț și Bacău, cât și persoanele interesate de o carieră militară.

Un comentariu:

  1. Astia nu se supun legilor, terorizeaza populatia in mai multe orase, in loc sa zboare unde e camp gol. E o bataie de jos la adresa cetatenilor

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.