Amendă de două mii de lei și 2,3 metri cubi de lemn confiscat de polițiști după o sesizare făcută de Daniel Bodnar

Luni, 6 iunie 2022, polițiștii au continuat verificările privind transportul de material lemnos oprit în trafic la 3 iunie 2022, în comuna Satu Mare, la sesizarea telefonică efectuată de Daniel Bodnar. 

În prezenţa administratorului societății din județul Neamț și a conducătorului auto, la 6 iunie 2022, la ora 14.00, pe drumul forestier Șoarecul din comuna Marginea, lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și ai Ocolului Silvic Marginea au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în camion. 

S-a procedat la inventarierea piesă cu piesă a materialului lemnos, fiind inventariate un număr de 357 piese conform carnetului de inventar, rezultând un volum total de 35,29 metri cubi lemn rotund foc răşinoase, cu precizarea că în avizul de însoțire, emitentul a introdus 223 piese material lemnos cu un volum total de 32,2827 metri cubi.

S-a procedat la consultarea datelor raportate de către emitent, în aplicaţia SUMAL 2.0, rezultând un volum raportat/avizat de 32.2827 metri cubi lemn de foc răşinoase și lemn rotund celuloză, iar după aplicarea toleranțelor legale a rezultat o diferenţă de 2,3616 metri cubi material lemnos, care se constată a fi transportat în plus faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire.

Operatorul economic emitent al avizului de însoţire a fost sancţionat contravenţional cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 2,3616 metri cubi lemn rotund foc răşinoase, în valoare de 288,11 lei.
Mai nouă Mai veche