Bărbat depistat beat la volanul unei mașini cu ITP-ul expirat, la Dumbrăveni

Duminică, 26 iunie 2022, la ora 23:55, lucrătorii Poliției orașului Salcea, fiind în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului, pe DC 65 de pe raza localității Dumbrăveni, județul Suceava, au oprit pentru control autovehiculul marca Ford.

După declinarea calității i-au fost solicitate conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel în cauză a înmânat cartea de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și polița de asigurare RCA. Cu această ocazie, s-a constatat că autoturismul are ITP expirat din data de 15 iunie 2022, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 9 puncte amendă în valoare de 1305 lei și ca măsură complementară s-a reținut certificatul de înmatriculare.

Întrucât șoferul Constantin G. emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, secţia UPU, unde, pentru stabilirea alcoolemiei, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Mai nouă Mai veche