Băut și fără permis la volanul unei mașini fără ITP și RCA, la Gălănești

Joi, 9 iunie 2022, în jurul orei 02.00, polițiștii au observat o autoutilitară Mitsubishi L200, de culoare roșu-gri, înmatriculat în România, care se deplasa pe drumul județean 178F de pe raza comunei Gălănești.

La volan a fost identificat Zobar O., de 29 de ani, din municipiul Rădăuți, care nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere că emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest din dotarea Secției de Poliție Rurală Gălănești, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma interogării în bazele de date a autoturismului s-a stabilit faptul că are inspecția tehnică periodică expirată din data de 29 aprilie 2022 și nu are încheiată o poliță de asigurare obligatorie RCA valabilă.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, fiind totodată ridicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al vehiculului.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche