Buletin de presă, 30 iunie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 21.03.2021, ora 08:00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza comunei Moara, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.06.2022, ora 19.20, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe raza localității Sfântu Ilie, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 29.06.2022, în jurul orelor 19.32, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe DN2E, în localitatea Capu Codrului, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din orașul Gura Humorului, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 110 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului condus de bărbatul de 25 de ani este expirat din data de 28.06.2022.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.06.2022, ora 22.20, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată despre faptul că pe raza localității Berești a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul vehiculului pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea mopedul pe raza localității Berești, un localnic a acroșat un autoturism parcat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul din localitatea Berești nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche