Consultații gratuite oferite de Crucea Roșie, săptămâna viitoare, la Dorna Candrenilor

Societatea Națională de Cruce Roșie din România implementează „Caravana de Bine”, un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 17 județe. Fiecare Caravana pe parcursul a două zile va efectua consultații și investigații medicale GRATUITE, cu medici de specialitate.

În perioada 21 - 22 iunie 2022, Caravana de Bine a Crucii Roșii Române împreună cu Cabinetul Stomatologic Mobil al Asociatiei Merci Charity Boutique se opresc în județul Suceava, în comuna Dorna Candrenilor, între orele 10.00-18.00. În cele două zile, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, stomatologi, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române va fi alături de locuitorii comunei Dorna Candrenilor și vor efectua:
  • EKG și ECOGRAF
  • Consultații: cardiologie, oftalmologie, medicină internă, pediatrie și diabetologie
  • Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei
  • Prevenire și tratament stomatologic pentru copii
  • Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii
  • Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme - igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentatia copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.
În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie. În cazul tratamentelor stomatologice, copiii vor beneficia de consultație, periaj dentar profesional, detartraj, sigilări dentara și tratament carie simplă.
Mai nouă Mai veche