Educație nutrițională pentru o viață sănătoasă, activitate extracurriculră la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava

În perioada copilăriei, un rol important în formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase îl are educația nutrițională. Acumulând cunoștințe și asimilând concepte de la vârste fragede, pe măsură ce vor crește, copiii vor adopta o dietă sănătoasă și echilibrată și își vor forma atitudini pozitive față de alimentație. În acest sens, activitatea extracurriculară „Educație nutrițională pentru o viață sănătoasă” a continuat și la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, la clasa pregătitoare a doamnei învățătoare Mirela Mazilu, unde studenții Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, specializarea Nutriție și dietetică, anul I, coordonați de către nutriționist–dietetician Daniela Bălănucă și masterand Carmen Chauciuc (nutriționist-dietetician voluntar), au susținut o activitate informală, care a inclus și o componentă practică.

Piramida alimentară, grupele de alimente și conținutul în principii nutritive sunt noțiuni care au fost explicate elevilor, dar și părinților, care au participat online la activitate. Astfel, procesul de învățare din clasă poate continua și acasă, informațiile primite putând fi puse în practică cu ajutorul părințiilor. Implicarea copiilor în cumpărarea și prepararea alimentelor poate fi un bun prilej de educație nutrițională. Împreună, studenții USV și elevii au pregătit o gustare sănătoasă – fructe și legume proaspete! În perioada de viață cuprinsă între 6 – 12 ani, se pune mai mult accent pe creșterea consumului de fructe, legume, cereale integrale, dar și pe respectarea preferințelor alimentare. La această vârstă, majoritatea problemelor legate de alimentație se pot remedia.

Prin aceste activități, Facultatea de Medicină și Științe Biologice își propune să reducă riscul de obezitate infantilă și să formeze obiceiuri alimentare sănătoase. De asemenea, facultatea consideră că asigurarea unui aport nutritiv corespunzător contribuie la îmbunătățirea rezultatelor școlare, având un rol important în dezvoltarea creierului, ameliorarea performanțelor cognitive, creșterea atenției, îmbunătățirea memoriei, gestionarea comportamentului și stimularea prezenței la școală.
Mai nouă Mai veche