Incendiu într-o gospodărie din Moldovița. Anexe și bunuri distruse de flăcări izbucnite de la un scurtcircuit

Sâmbătă, 4 iunie 2022, la ora 09:05, autoritățile au fost sesizate prin apel la 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la locuința lui Costel C., de 46 ani, din comuna Moldovița. 

La fața locului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Moldovița și SVSU Vatra Moldoviței, desfășurând activități pentru lichidarea incendiului. Ulterior, la fața locului au sosit și pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc. 

Cu ocazia efectuării activității de cercetare la fața locului, s-a stabilit că în urma incendiului au ars un grajd și o anexă gospodărească, care era situată lângă grajd, ambele clădiri construite din lemn și acoperite cu azbest. De asemenea, au fost ușor afectate o bucătărie de vară și casa de locuit, ambele construcții fiind situate în imediata apropierea de grajdul și anexa care au ars.

Conform declarației verbale a persoanei vătămate, a rezultat faptul că în podul grajdului era depozitată cantitatea de aproximativ două tone de fân, iar în anexa alăturată grajdului erau depozitate două biciclete, două mașini de spălat, o drujbă și un boiler, toate bunurile enumerate mai sus fiind distruse de incendiu. 

Persoana vătămată a relatat și faptul că la grajdul în cauză era conectat la rețeaua de alimentare cu energie electrică și că nu are dubii cu privire la cauza incendiului, aceasta fiind cel mai probabil o defecțiune la instalația electrică, care era veche. În urma incendiului a rezultat un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei, persoana vătămată precizând faptul că niciuna din clădirile distruse de incendiu nu era asigurată.

În cauză a fost înregistrat dosar penal, urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche