Tânăr cu permisul suspendat, prins de radar cu 99 km/h, la Frasin. I s-a întocmit dosar penal

Luni, 13 iunie 2022, la ora 18:09, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză în localitate, pe DJ 17A, în localitatea Frasin, a oprit pentru control un autoturism Volkswagen Golf care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 99 km/h în localitate. 

La volanul mașinii a fost identificat Dumitru T. de 28 de ani, din orașul Frasin, județul Suceava.

Tânărul a prezentat pentru control doar cartea de identitate, declarând că nu are asupra sa permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și polița RCA.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei Române ocazie cu care s-a stabilit faptul că tânărul posedă permis de conducere, însă documentul i-a fost reţinut ca urmare a comiterii unor abateri la regimul rutier, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice cu restricții-suspendat pentru perioada 9 iunie 2022 - 6 august 2022.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Mai nouă Mai veche