Un bărbat cu permisul suspendat a ieșit la plimbare cu mașina prin Plopeni, dar a fost depistat de un echipaj de poliție

Marți, 31 mai 2022, la ora 21:40, lucrătorii Poliției orașului Salcea, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe strada Butnăreni din localitatea Plopeni, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, pe sensul de mers DN 29 către strada Aeroportului au observat un autoturismul Volkswagen Passat care la vederea autospecialei de poliție a inițiat manevre de întoarcere.

Polițiștii au procedat la oprirea vehiculului în cauză prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotare. La vederea semnalelor, conducătorul auto s-a conformat și a oprit.

La volan a fost identificat Ion B., de 49 de ani, din Plopeni. 

În urma verificărilor documentelor s-a stabilit că autoturismul avea ITP expirată din data de 27 martie 2022 și nu deținea poliță RCA valabilă.

Conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere sau vreo dovadă înlocuitoare pentru acesta, iar în urma verificărilor susnumitului în baza de date, s-a constatat că acesta figurează cu mențiunea ”cu restricții reținut”.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea uni vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche