VIDEO Incendiu la o gospodărie din Stamate. Focul a izbucnit de la o lumânare uitată aprinsă într-o anexă

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Stamate și Verești, au intervenit vineri, 10 iunie 2022, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Stamate, comuna Fântânele. Incendiu a fost anunțat la 112 la ora 20:20.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o anexă construită din lemn și casa de locuit, cu pericol de propagare la o construcție din apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:35.

Au ars anexa construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați și casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 220 de metri pătrați. S-au degradat pereții portanți, planșeul și pardoseala casei de locuit.

După stingerea incendiului, lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Suceava au stabilit că sursa probabilă de aprindere că a fost o lumânare, care ar fi fost în anexa cu materiale textile și care era încuiată cu un lacăt de către proprietar.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcția anexă din apropiere. 

Mai nouă Mai veche