Buletin de presă, 13 iunie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 12.06.2022, orele 09.40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a depistat pe D.N. 2 H din localitatea Gălănești, județul Suceava, autoturismul condus de către un bărbat de 59 ani, din orașul Vicovu de Sus.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul figurează în evidențe ca având permisul de conducere anulat, iar autoturismul condus nu era asigurat și avea inspecția tehnică expirată.
Față de cele constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (2) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural.
De asemenea, s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto cu privire la faptul că acesta nu avea asupra sa documentele de înmatriculare ale autoturismului condus iar autovehiculul nu era asigurat și avea inspecția tehnică expirată, fiind dispusă și măsura administrativă a reținerii plăcuțelor cu nr. de înmatriculare, conf. art. 112 alin. (1) lit. s) și alin. (2) din OUG 195/2002.


La 12.06.2022, orele 12.35, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, executând serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe DC Neclasificat din com. Volovăț, județul Suceava, a observat că din sens opus se apropia o autoutilitară, care la vederea echipajului de poliție, a virat ușor la dreapta și a intrat în coliziune cu un stâlp, continuându-și ulterior deplasarea.
Echipajul de poliție a intrat imediat în urmărirea vehiculului, procedând la oprirea autoutilitarei folosindu-se semnalele luminoase și acustice ale autospecialei.
Șoferul a fost legitimat în persoana unui tânăr de 17 ani domiciliat în comuna Volovăț, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Totodată s-a stabilit că autoturismul aparține tatălui său, minorul luând autoutilitara din curte fără permisiunea părinților.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” fapte prev. și ped. de art. 335 alin. (1) și “furt în scop de folosință“ fapte prev. și ped. de art. 230 alin. (1) cu aplic. art. 38 alin (1) din Codul Penal cu referire la art. 113, alin. (2) din Codul Penal din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii Postului de Poliție Volovăț.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 12.06.2022, ora 11:25, o femeie de 20 ani din com. Bosanci jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2, pe raza localității Bunești, com. Bunești, jud. Suceava, pe direcția Fălticeni către Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 50 ani din com. Boroaia jud. Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea ușoară a 4 persoane, respectiv a conucătoarei auto de 20 de ani dar și a 3 pasageri cu vârste cuprinse între 8 și 38 ani din vehiculul condus de bărbatul de 50 de ani. care au fost transportate la Spitalul Județean Suceava, respectiv:
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, vătămare corporală din culpă”. prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.


Ordine provizorii de protecție emise de polițiști

La data de 12.06.2022, orele 09:07 Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie a fost agresată fizic de soț.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că o femeie în vârstă de 75 ani a fost agresată de către soțul său de 80 de ani, fiind lovită de către acesta în ziua de 10.06.2022 în jurul orelor 16:00, iar la data de 12.06.2022 în cursul dimineții, femeia, datorită faptului că nu se simțea bine a mers la un vecin pentru a o ajuta să cheme Ambulanța.
În urma completării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că există risc iminent la adresa integrității corporale și vieții persoanei vătămate, motiv pentru care s-a emis ordinul de protecție provizoriu, începând cu data de 12.06.2022, până la data de 17.06.2022.
Cu privire la bărbatul de 80 de ani, acesta a fost transportat de către un echipaj medical la Spitalul de Psihiatrie urmând să fie internat la secția de psihiatrie.
Cercetările urmează a fi efectuate de către Poliția Municipiului Suceava – Secția 9 Poliție Rurală Șcheia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Violență in familie” faptă prev. și ped. de art. 199 alin 1 din Cod Penal raportat la art 193 alin. 1 din Cod Penal.


La data de 12.06.2022, ora 16.47, Poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie este agresată de către fostul soț.
S-a stabilit că la data de 12.06.2022, orele 16.45 în timp ce se afla în fața imobilului din mun. Rădăuți, femeia a avut un conflict spontan cufostul soț, persoană cu care se afla în divorț, ambii din localitate, iar acesta din urmă a bruscat-o.
În baza răspunsurilor oferite a fost completat formularul de evaluare a riscului, reieșind faptul că există un risc iminent în ceea ce privește siguranța sa și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
În cauză s-a emis ordin de protecţie provizoriu, începând cu data de 12.06.2022, pe o perioadă de 5 zile.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: amenințare și violență în familie, fapte prev. și ped de art.206, alin.1 și de art. 199 alin.1 rap. la art.193 alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche