Buletin de presă, 2 iulie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 01.07.2022, ora 18.50, un bărbat de 75 ani din com. Pojorâta, în timp ce se deplasa pe bicicleta pe strada DC Izvorul Pojorâtei(DC 90A) s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, fiind transferat ulterior la Spitalul Județean Suceava pentru investigații amănunțite. Datorită leziunilor suferite acesta nu a putut fi testat alcoolscopic fiindu-i recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii concentrației alcoolice din sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 01.07.2022, ora 22.15, un tânăr de 24 ani, din com. Preutești, în timp ce conducea autotursimul pe str. Armatei din mun. Fălticeni, pe relația str. Tudor Vladimirescu către centru, a acroșat pe un biciclist de 45 ani, din mun. Fălticeni, care se deplasa pe direcția de mers Fălticeni către str. Tudor Vladimirescu intrând în coliziune cu acesta.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul mun. Fălticeni, unde a fost examinat de către medicul de gardă, fără a rămâne internat.
Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, fiindu-le recoltate probe de sânge la spital.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Mandate puse în executare de polițiști

La 01.07.2022, ora 15.00, la Poliția orașului Gura Humorului au fost primite mandatele de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 33 ani, din oraș Gura Humorului ( 2 ani și 6 luni închisoare pentru tentativă la viol) și un bărbat de 58 ani, din com. Mănăstirea Humorului (un an și 6 luni pentru conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului).
Cei doi au fost depistați de către polițiștii Compartimentului Investigații Criminale respectiv Secției 10 Poliție rurală Gura Humorului, arestați și predați apoi către S.I.C. Suceava –Biroul Urmăriri în vedere încarcerării în Penitenciarul Botoșani.
La 01.07.2022, ora 20.00 cei doi au fost depuși în Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 01.07.2022, ora 20.10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca, aflați în serviciul de patrulare, au oprit pentru control, pe DC neclasificat, din com. Poieni-Solca, autoturismul condus de un bărbat de 42 ani, care nu deține permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La 01.07.2022, ora 21.53, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. 9 mai din orașul Siret a avut loc o tamponare iar conducătorul unui autoturism este în stare de ebrietate.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat de 59 ani, din orașul Siret, în timp ce conducea autoturismul pe strada 9 Mai din orașul Siret către str. Alexandru cel Bun, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat două autoturisme care se aflau staționate regulamentar pe partea dreaptă a străzii.
În urma tamponării nu au rezultat victime omenești ci doar daune materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul orășenesc Siret unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche