Buletin de presă, 31 iulie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 30.07.2022, ora 16.00, un bărbat de 59 ani, din com Vatra Moldoviței, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 176 din localitatea Moldovița, din direcția centru localității Moldovița către localitatea Vatra Moldoviței a acroșat pe o minoră de 5 ani, din mun. București, care se deplasa în calitate de pieton împreuna cu mătușa acesteia de 52 ani, angajându-se brusc în traversarea DJ176 de la dreapta la stânga prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei, care a fost transportată la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, fără a rămâne internată.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea determinării îmbibaţiei alcoolice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.07.2022, ora 14.56, polițiștii din cadrul Politiei orașului Salcea, pe DN29 în loc. Dumbrăveni, au observat deplasându-se o motocicletă care a efectuat manevra neregulamentară de depășire a unui autoturism, în zona de acțiune a indicatorului ”depășire interzisă” și prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu ce desparte sensurile de mers. S-a executat semnal regulamentar de oprire conducătorului motocicletei.
Conducătorul motocicletei a înmânat pentru control documentele motocicletei, respectiv certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului și documentele personale, respectiv cartea sa de identitate precum şi un permis de conducere categoria A2.
În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că motocicleta a fost condusă de către un tânăr de 20 ani, din comuna Trușești, jud. Botoșani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Poliţiei Oraşului Salcea, rezultatul fiind negativ.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că documentul înmânat nu are corespondent în evidențe.
Totodată, au fost interogate bazele de date și de asemenea, nu a fost găsit corespondent.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis”; complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale” şi „uzul de fals”.


La 30.07.2022, ora 23.00, polițiștii din cadrul SPR 10 Gura Humorului, pe raza satului Măzănăiești, com. Drăgoieşti, respectiv pe DJ 209 C, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 62 ani, din Municipiul Suceava.
Șoferul a înmânat certificatul de înmatriculare și asigurarea RCA obligatorie declarând verbal că permisul de conducere l-a uitat acasă. Ulterior, șoferul a prezentat organelor de poliție o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere care era însă expirată.
Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că cel în cauză figurează cu restricții la dreptul de a conduce, respectiv permis suspendat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis”.

1 Comentarii

  1. Să ne arate poliția rutieră și direcția drumuri județene unde este locul permis de trecere a șoselei în acea localitate ? De asemeni poliția rutieră să explice cum e posibil ca la o viteză de 50 km la oră să ai urme de frână de 10 metri ? Poliția rutieră să explice de ce la o mașină de 20 de ani după ce este implicată într-un accident rutier cu rănirea unei persoane nu i se face o expertiză tehnică ?

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche