Cabană în flăcări, la Deia. Două persoane s-au tăiat la mâini încercând să stingă incendiul. Focul ar fi izbucnit de la coșul de fum

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Frumosu, au intervenit sâmbătă, 16 iulie 2022, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de vacanță din satul Deia, comuna Frumosu. Incendiul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 16:37.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, cu pericol de propagare la întreaga construcție. De asemenea, echipajul SMURD a preluat un bărbat (31 ani), care avea o plagă tăiată la mâna stângă. Pompierii paramedici i-au acordat primul ajutor medical, iar ulterior l-au predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), care l-a transportat la spital. La finalul misiunii, un alt bărbat (26 de ani), s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă, sângerând puternic. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la spital pentru tratament de specialitate.

Au ars astereala din lemn a acoperișului și podul mansardat pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului pe aproximativ 200 de metri pătrați, pereții, plafonul construcției, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, elemente de tâmplărie și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:50, iar pompierii au salvat restul clădirii, cu bunurile aferente.
Mai nouă Mai veche