Ce înseamnă certificarea FSC și cum poate fi obținută

Pentru ca existau preocupari destul de ingrijoratoare cu privire la gospodarirea padurilor, a luat nastere ideea de certificare a managementului forestier. Nu doar domeniul forestier dispune de un astfel de management, dar ca in oricare caz, acesta este o necesitate. Certificarea padurilor este deci rezultatul grijii manifestate vizavi de defrisarile masive inregistrate la inceputul anilor 80 la nivelul padurilor tropicale. 

In functie de specificul activitatilor desfasurate de diverse companii, certificarea FSC poate fi sau nu necesara. Aceasta nu este la libera alegere, deci orice implica lemn sub orice forma a sa – natural sau prelucrat – trebuie sa beneficieze de un astfel de act. 

In intampinarea celor care nu detin foarte multe cunostinte cu privire la ce presupune aceasta certificare si care este demersul pe care trebuie sa il urmeze pentru a o obtine vine ISOGOLD CONSULT SRL. Aceasta firma detine atat cunostintele, cat si experienta necesare pentru a obtine certificarea FSC. 

Prin serviciile specializate de consultanta FSC, grija ca business-ul pe care il conduceti ar putea fi in neregula din punct de vedere legal este eliminata. Cand interesul personal este de a asigura bunul mers al afacerii, un astfel de ajutor este ideal. 

Certificarea FSC, pe intelesul tuturor 

In continuare regasiti cateva aspecte esentiale cu privire la certificarea FSC, necesar a fi cunoscute de orice business a carei activitate o implica. 

FSC si atributiile sale principale: 
  • dezvoltarea standardelor de management responsabil
  • etichetarea tuturor produselor din lemn
  • acreditarea organismelor de certificare si initiative nationale si internationale. 
Pentru a putea certifica produsele durabile, acesta sunt clasificate in baza de date FSC, loc in care sunt identificati si importatorii, respectiv exportatorii de produse si materiale certificate. Aceasta poarta denumirea de Baza de date Globala a Certificatelor FSC. Este locul in care se poate verifica daca business-ul pe care il conduceti dispune de o astfel de certificare. Tot in cadrul acesteia puteti verifica un anumit produs, detalii precum numele tarii si al organizatiei ce il furnizeaza, dar si detalii aferente lor. Daca doriti sa verificati cand expira certificarea unui produs nu trebuie decat sa realizati o cautare dupa acesta in baza respectiva. 

Cum va pot ajuta specialistii unei societati precum ISOGOLD CONSULT SRL sa obtineti certificarea FSC? 

Pentru ca intregul proces este complex si presupune cunostinte avansate in domeniu, e mai simplu ca totul sa fie lasat pe seama expertilor. Consultanta pe care o ofera echipa va ajuta sa intocmiti mai usor si eficient documentatia care se cere si pe baza careia puteti primi certificarea. Calificarea lor incurajeaza astfel decizia de a le incredinta aceasta sarcina importanta – cea de a obtine certificarea FSC. 

Un atu al acestei companii este ca dispune si de acreditare din partea FSC in furnizarea serviciilor de consultanta. Acest aspect intareste increderea publicului in aceasta firma. 

Cei care au inca nelamuriri cu privire la certificarea FSC, dar si la pasii ce necesita parcursi pentru a o obtine pot afla mai multe informatii pe pagina oficiala a societatii de consultanta: www.isogoldconsult.ro.
Mai nouă Mai veche