Deces suspect la Paltinu. Un bărbat a ajuns la spital cu numeroase traumatisme și insuficiență multiplă de organe

Marți, 19 iulie 2022, la ora 23:33, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a fost sesizat de către personalul din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu privire la faptul că Alexa F., din Pojorâta, internat la unitatea medicală de luni, 18 iulie, a decedat. Unitatea medicală a comunicat faptul că după internare bărbatul a fost diagnosticat cu mai multe traumatisme și insuficiență multiplă organe.

Luni, bărbatul a fost preluat de către un echipaj de ambulanță de pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, de la domiciliul lui Petru Ioan M., fiind diagnosticat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu criză epileptică.

Lucrătorii de poliție s-au deplasat pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, însoțiți de tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc. 

În urma cercetărilor s-a stabilit că Alexa F. se afla pe raza satului Paltinu, la locuința lui Petru Ioan M., de sâmbătă, 16 iulie, ajutându-l pe acesta la treburile gospodăriei. Duminică, proprietarul a plecat singur până la Pojorâta și ulterior la Vama, revenind la domiciliu spre seară, fără a-și aminti ora exactă. Când a ajuns acasă, bărbatul nu l-a mai găsit pe Alexa F., crezând că acesta a plecat înapoi la Pojorâta. Duminică seară, în jurul orei 22.00, în timp ce dormea, proprietarul a fost contactat telefonic de către un vecin, Mugurel Z., acesta comunicându-i faptul că în fața casei sale se află căzută pe sol o persoană. Bărbatul a ieșit din casă, găsindu-l pe podețul pe care se face accesul în curtea casei sale pe Alexa F., în stare de ebrietate, conștient, fără să prezente leziuni vizibile. Proprietarul l-a ridicat, la cărat până în curtea casei sale, așezându-l lângă imobil, în exterior, pe un trotuar din beton, lăsându-l acolo până dimineață. 

Când s-a trezit luni dimineață, a văzut că Alexa F. ar fi făcut o criză epileptică și pentru că trebuia să plece la locul de muncă din Pojorâta a apelat 112, cadrele medicale preluând victima și transportând-o la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Lucrătorii de poliție au întocmit un dosar penal, au dispus efectuarea necropsiei și fac cercetări pentru clarifica circumstanțele în care s-a produs decesul.
Mai nouă Mai veche