VIDEO Un copil de doi ani lăsat dormind în casă cu aragazul aprins a murit într-un incendiu, la Mălini

Marți, 19 iulie 2022, la ora 14.02, autoritățile au fost sesizate prin apel la 112 de către Gheorghe P., din satul Pâraie, comuna Mălini, județul Suceava, despre faptul că arde o casă în satul Pâraie și sunt copii în interior.

Incendiul a izbucnit la locuința lui Elvis Petrică B., iar în locuință se afla minorul Paul Petruț B., de doi ani, care a fost carbonizat în timpul incendiului. Incendiul este lichidat de către un echipaj de pompieri din cadrul ISU Bucovina și de către un echipaj de pompieri din cadrul Primăriei comunei Mălini.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în gospodărie locuiște o familie cu doi copii cu vârste de opt luni și doi ani.

Marți, în jurul orei 13:50, Narcisa P., mama copiilor, a pus pe aragazul aprins o oală cu apă pentru a pregăti de mâncare, după care, a lăsat minora de opt luni în grija unei vecine, iar pe minorul de doi ani l-a lăsat dormind în casă, pentru a merge să facă niște cumpăraturi de la un magazin din proximitate.

În jurul orelor 14:00 vecinii au remarcat că la respectiva locuință a izbucnit un incendiu și au apelat 112, solicitând intervenția pompierilor.

Locuința era confecționată din lemn și a ars în totalitate, iar minorul de doi ani, aflat în interior, a fost carbonizat.

Cauza producerii incendiului s-a stabilit ca fiind „aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncălzit”.

Polițiștii a informat DGASPC cu privire la evenimentul produs.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „distrugerea din culpă” și „uciderea din culpă”.
Mai nouă Mai veche