Incendiu la un fânar din mijlocul pădurii, la Gura Humorului

Marți, 5 iulie 2022, la ora 22.24, Secţia de Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin apel la 112 despre faptul că are loc un incendiu în pădure.

În urma cercetărilor a fost identificat Ioan B., care a indicat locul incendiului, ocazie cu care s-a constat faptul că incendiul a izbucnit la o anexă improvizată care îi aparţine Dumitru C., de 56 de ani. Din discuţiile purtate cu proprietarul anexei a reieşit faptul că acesta folosea anexa pentru a adăposti animalele pe timpul iernii, totuşi în momentul izbucnirii incendiului nu se mai afla niciun animal în acea zona. La momentul producerii incendiului în anexa se aflau mai multe unelte şi fân care au fost distruse în totalitate.

La faţa locului a intervenit o autospeciala aparţinând Detaşamentului de Pompieri Gura Humorului, care au procedat la localizarea şi stingerea incendiului.

În urma incendiului a ars anexa improvizată, mai multe unelte precum furci, lopeţi şi greble şi o cantitate necunoscută de fân. Valoarea bunurilor distruse în urma incendiului a fost estimată de la aproximativ 50.000 lei.

Incendiul avea risc de propagare datorită lipsei de apă din zonă, fiind ţinut sub control de către echipajul de pompieri de la faţa locului.

Din constatările lucrătorilor ISU a rezultat faptul că sursa producerii incendiului este foc deschis în spaţiu închis provenit de la un chibrit lăsat aprins de proprietar fără a fi indicii de comiterea faptei cu intenţie de către o persoană.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche