Incendiu pe munte provocat de un culegător de afine care a aruncat aiurea un chiștoc de țigară

Joi, 21 iulie 2022, la ora 16.00, lucrătorii din cadrul Poliției rașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin apel la 112 cu prvire la izbucnirea unui incendiu de vegetație pe într-o pădure dintre localitățile Ulma și Izvoarele Sucevei din județul Suceava.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Formațiunii Câmpulung Moldovenesc, angajații Ocolului Silvic Privat Bucovina, lucrători de poliție din cadrul Poliței Orașului Vicovu de Sus, stabilind că locul unde s-a produs evenimentul este pe raza comunei Izvoarele Sucevei, județul Suceava.

Au ars vegetație uscată și resturi specifice exploatărilor forestiere uscate din cauza secetei din ultima perioadă, dispuse pe o suprafață aproximativă de 200 de metri pătrați, pagubele produse fiind nesemnificative, din discuțiile purtate cu pădurarul titular de canton. De asemenea datorită amplasării locului unde s-a produs, nu a existat pericol real ca incendiu să se propage la fondul forestier național. Conform hărții silvice, incendiul s-a produs pe raza Ocolul Silvic Privat Bucovina.

Pompierii militari au stabilit drept cauză posibilă a incendiului aruncarea unui rest de țigară de către culegătorii de fructe de pădure de sezon care au tranzitat zona în căutarea afinelor.

Urmează a se efectua verificări în zonă pentru identificarea persoanelor responsabile de producerea evenimentului și de sancționarea contravențională a acestora conform normelor legale în vigoare.

Zona afectată a rămas în supravegherea personalului Ocolului Silvic Privat Bucovina și a proprietarului terenului în cauză.
Mai nouă Mai veche