Tânăr prins beat la volan de două ori în trei luni, la Gura Solcii

Sâmbătă, 30 iulie 2022, la ora 23.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localității Gura Solcii, comuna Grănicești, au oprit pentru control, pe drumul comunal 38D, autoutilitara Mercedes Benz care circula spre Milișăuți, condusă de Ionuț C., de 25 de ani, din comuna Grănicești.

Având în vedere faptul că conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La 21 mai 2022, tânărul a mai fost depistat, tot pe raza satului Gura Solcii, conducând autovehiculul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care i s-a reținut permisul de conducere, fiind întocmit dosarul penal.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras”.

Cercetările urmează a fi extinse și după consultarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, vor fi dispuse după caz, alte măsuri în cauză.
Mai nouă Mai veche