Bătrână violată și ucisă de un individ beat, la Cotârgași

Vineri, 5 august 2022, o femeie în vârstă de 82 de ani a fost găsită moartă în locuința acesteia din satul Cotârgași, orașul Broșteni. Decesul a fost cercetat de o echip operativă constituită din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și din cadrul Poliției orașului Broșteni, fiind stabilite suspiciuni cu privire la săvârșirea unei fapte violente cu intenție.

În urma activităților investigativ-opertive și de cercetare penală complexe efectuate, a fost identificat autorul faptei, în persoana lui Constantin Mandric, în vârstă de 37 de ani, necăsătorit, din localitate. 

Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de joi, 4 august, în jurul orei 22.00, după ce a consumat băuturi alcoolice la un local din apropiere, individul s-a deplasat la locuința victimei, cunoscând că aceasta locuiește singură, pătrunzând în interior cu intenția de a întreține raporturi sexuale cu victima.

Individul susține că a tras-o pe victimă de pe pat și a întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta, împotriva voinței acesteia care a ripostat și a încercat să scape, provocându-i leziuni faciale prin zgâriere.

Pentru că victima s-a împotrivit, individul a declarat că i-a imobilizat ambele brațe prin comprimarea pe piept. 

Ulterior, autorul a părăsit locuința, susținând că victima încerca să se ridice de pe sol și nu a agresat-o în mod vădit violent.

În cursul zilei de sâmbătă, 6 august, a fost efectuată autopsia medico-legală a cadavrului victimei, stabilindu-se provizoriu că moartea victimei a fost violentă, datorată asfixiei mecanice și comprimării toracice.

Cauza a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind dispusă schimbarea încadrării juridice a faptei în infracțiunile de viol și violare de domiciliu. 

La audieri, autorul a recunoscut săvârșirea faptei.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.
Mai nouă Mai veche