Biciclistă lovită cu mașina de o tânără neatentă, la Rădăuți

Marți, 9 august 2022, la ora 10:37, lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți au fost anunțați despre faptul că pe raza localității s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orelor 10.37, Mariana O., de 35 de ani, din Rădăuți, a condus autoturismul Mazda pe strada Aleea Primăverii din localitate, având direcția de deplasare spre intersecția cu strada Topliței. Când a ajuns în intersecție a virat stânga și a pătruns pe strada Topliței fără a acorda prioritate de trecere bicicletei condusă de Domnica C., de 76 de ani, din Rădăuți, care circula pe strada Topliței, având direcția de deplasare spre strada Putnei.

În urma impactului, conducătoarea bicicletei a suferit leziuni ușoare și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde în urma examinării de către cadrele medicale i s-a stabilit diagnosticul „contuzionată ușor prin accident rutier, contuzie toraco-abdominală”.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-a recoltat o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătoarea bicicletei a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări, vinovată de producerea accidentului se face conducătoarea autoturismului, care nu a acordat prioritate de trecere bicicletei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche