Buletin de presă, 15 august 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 14.08.2020 ora 16.10 Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 36 ani despre faptul că soţul a agresat-o în timp ce se aflau la domiciliu.
S-a discutat cu victima care a declarat că în timp ce se afla la locuința sa împreună cu soțul ei de 41 ani, acesta a agresat-o.
S-a completat Formularul de Evaluare a Riscului conform art. 5, alin. 2 din Legea 217/2003 privind violența domestică de unde a reieșit faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității acesteia, femeia declarând că dorește emiterea unui ordine de protecție provizoriu împotriva soțului ei deoarece îi este frică să mai locuiască cu acesta.
Partea vătămată dorește să depună plângere penală împotriva soțului ei și s-a întocmit în temeiul art. 61, alin. 1, lit.c. din C.P.P. proces verbal de constatare cu privire la săvârşirea infracţiunii de ,,violență în familie,, faptă prevăzută si pedepsită de art. 199 alin 1 din Cod Penal raportat la art 193 alin. 1 din Cod Penal cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Poliţiei Mun. Suceava.
Totodată, polițiștii au fost emis ordinul de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile ce a fost adus la cunoștință bărbatului de 41 de ani.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 14.08.2022, în jurul orelor 1950, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurau activități de control pe raza comunei Cacica, jud. Suceava, pe DJ 178 A în satul Pârteștii de Sus, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat de 21 ani domiciliat în sat Solonețul Nou, jud. Suceava. Totodată, care, fiind întrebat, a precizat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu etilometrul, ocazie cu care rezultatul a fost negativ.
S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date privind deţinătorii de permise de conducere eliberate de autorităţile române, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, aliniatul (1) din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 14.08.2022, în jurul orelor 15.47, un tânăr în vârstă de 19 de ani din comuna Voitinel, jud. Suceava, conducea motocicleta pe DC neclasificat denumit popular ”Pietroasa”, în interiorul localității Voitinel și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe partea stângă a carosabilului.
În urma impactului, conducătorul motocicletei a fost proiectat pe partea carosabilă, suferind leziuni ușoare.
Atât conducătorul autoturismului parcat cât și conducătorul motocicletei au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, cât și al conducătorului motocicletei, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți, li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b), art. 334, alin.(1) și art. 335, alin. (2) toate raportate la art. 38, alin. (1) din Codul Penal.


Tineri prinși de polițiști după ce nu au achitat contravaloarea unei curse taxi și au fugit

Pe perioada minivacanței de Sf. Maria 13 – 15.08.2022 și în contextul organizării Festivalului Medieval Suceava, la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a dispus suplimentarea efectivului de siguranță publică în vederea prevenirii și descurajării faptelor antisociale dar și pentru intervenția operativă la evenimente și sesizări. Măsurile dispuse au fost adecvate astfel încât nu s-au produs incidente grave în această perioadă. În plus, la toate sesizările cetățenilor s-a intervenit cu operativitate.
La 15.08.2022 ora 01:30, un bărbat de 44 ani, taximetrist, a preluat o comandă de a transporta două persoane de la Gara Burdujeni până în centrul municipiului Suceava, în zona Casei de Cultură.
La destinație, cele două persoane au coborât și au fugit într-o direcție necunoscută, fără a achita contravaloarea cursei, respectiv suma de 25,62 lei.
În urma sesizării polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Suceava care executau serviciul de patrulare în zona centrală și a oferirii semnalmentelor de către persoana vătămată, în jurul orei 02:15, cele două persoane în cauză au fost observate de către polițiști pe trotuarul de pe str. Nicolae Bălcescu.
În momentul observării organelor de poliție, cele două persoane au luat-o la fugă către str. Curtea Domnească. S-a procedat la somarea celor două persoane, iar unul dintre aceștia s-a conformat și s-a oprit, fiind identificat ulterior în persoana unui tânăr de 18 ani, însă cealaltă persoană care a fost identificată ulterior ca fiind tot un tânăr de 18 ani nu s-a conformat, fiind urmărit și prins pe str. Petru Rareș, în stația TPL Piața Mare cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Locale Suceava. S-a procedat la încătușarea tânărului care a fugit de organele de poliție și conducerea ambilor tineri la sediul Poliției Municipiului Suceava.
La sediul Poliției Municipiului Suceava a fost invitată persoana vătămată, care a declarat că nu dorește să depună niciun fel de plângere împotriva celor două persoane cu condiția ca acestea să achite contravaloarea cursei.
S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, faptă prev. și ped. de art. 238, alin 1, din Codul Penal, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului, urmând a fi dispuse măsuri prin unitatea de parchet competentă.
Mai nouă Mai veche