Un individ beat s-a izbit cu mașina în șanț, la Dumbrăveni, și a plecat pe jos de la locul accidentului. Polițiștii l-au găsit și i-au întocmit dosar penal

Marți, 16 august 2022, la ora 00:45, lucrătorii Poliției Orașului Salcea au fost sesizați prin 112 despre faptul că pe DN 29, pe raza localității Dumbrăveni, s-a produs un accident de circulație, fiind implicat un autoturism care a intrat în șanțul de pe marginea carosabilului.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că pe DN 29, pe raza localități Dumbrăveni, în șanțul de pe marginea carosabilului a fost găsit avariat un autoturism Ford, iar conducătorul auto nu se afla la fața locului. Din discuțiile purtate cu persoanele aflate la fața locului a rezultat faptul că șoferul a plecat îndreptându-se spre centrul localități Dumbrăveni. În baza celor relatate de persoanele prezente la fața locului, polițiștii s-au deplasat spre centrul localității Dumbrăveni, iar la circa 300 de metri, în apropierea magazinului Profi, a fost identificat conducătorul auto Ștefan I., din satul Dragomirești-Deal, județul Ilfov, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul proprietate personală.

Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, indicând o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la conducerea bărbatului la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia UPU, unde, pentru stabilirea alcoolemiei, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche