Buletin de presă, 19 august 2022 - IPJ Suceava

12.369 bucăți țigarete confiscate de polițiști

În data de 18.08.2022, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza orașului Gura Humorului și a municipiului Câmpulung Moldovenesc pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost verificate 6 societăți comerciale și aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat 12.369 bucăți țigarete în valoare de 9.270 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 18.08.2022, ora 07.55, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Cumpărătura, un bărbat de 51 de ani din comuna Șcheia a efectuat un viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu motociclul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 42 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 42 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 51 de ani și negativ în cazul bărbatului de 42 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 18 august 2022, ora 23.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174 în oraşul Broşteni, un localnic de 63 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 18.08.2022, ora 16.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Sucevei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 46 ani din comuna Vadu Moldovei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 18.08.2022, ora 16.10, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Mironu, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din orașul Gura Humorului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu este expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 19.08.2022, ora 23.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Frătăuții Vechi.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de condsucere.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 29 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 18.08.2022, ora 23.45, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe raza localității Ilișești, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.
Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche