Senatorul George Mîndruță și-a anunțat demisia din USR, nu și din Parlament

Președintele USR Suceava, senatorul George Mîndruță, a anunțat, joi seară, că și-a înregistrat demisia din partid și, implicit, din funcția de conducere în organizația politică. 

În schimb, Mîndruță a anunțat că nu va renunța și la funcția de parlamentar obținută pe lista USR și a anunțat că își va continua activitatea în Senatul României. Mîndruță nu a anunțat deocamdată la ce partid va pleca. 

Până să intre în politică, fălticeneanul Gheorghiță Mîndruță a fost angajat SPP și a păzit politicieni și persoane publice, inclusiv în misiuni internaționale în Afganistan și Sudan.

Comunicatul de presă transmis de Mîndruță:

„Astăzi am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcția de președinte al filialei județene Suceava.

Sentimentul care mă incearcă este o mare dezamăgire.

Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo.

Aș putea enumeră o listă lungă de motive care m-au făcut să iau această decizie, care nu este una pripită ci îndelung gândită și asumată, așa cum îmi e felul. Mă voi rezumă doar la câteva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USRPLUS în 2020, dar și față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, în urmă cu un an de zile.

Incă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă, ele au fost canalizate greșit spre conflicte interne, nu spre evoluție și transparență, așa cum ar fi fost de dorit. Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri și grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe 'titulaturi' și de a avea influență, a primat.

Am constatat cu regret în ultimele luni lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleială cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și pot fi siguri că voi rămâne fidel principiilor și valorilor care m-au determinat să întru în politică, iar principala mea preocupare că membru al Senatului este să promovez idei și proiecte care să servească interesele oamenilor.”
Mai nouă Mai veche