Cum să te machiezi înainte de o sesiune de videochat, pas cu pas?

 


Ca model de videochat nu există niciun fel de reguli pe care trebuie să le respecți cu privire la imaginea ta. Dacă vrei să te prezinți în fața camerelor exact așa cum te trezești dimineața, nu este nicio problemă, dar trebuie să reții că pentru a vorbi cu tine, orice membru al platformelor de videochat plătește cel puțin 3 euro pe minut și în schimbul acestor bani se așteaptă să te vadă în cea mai bună formă. Iar în afară de a fi odihnită și relaxată, acest lucru presupune și o urmă de machiaj, doar atât cât să strălucești.

Este important ca model de videochat și ca femeie să știi să te machiezi chiar dacă ai ales să lucrezi la un studio videochat profesional, care îți pune la dispoziție în mod gratuit serviciile unui makeup artist cu experiență. Iar ca să arăți minunat ori de câte ori vrei să vorbești pe internet, să faci fotografii sau să filmezi un videoclip, poți pune în aplicare următoarele sfaturi din partea celor mai populari make-up artiști din întreaga lume.

Începe cu un fond de ten profesional

Când spuneam că trebuie să fii strălucitoare în fața camerelor web, nu ne refeream la a luci ca un bec. Artistul Risa Miyamoto supe că „o pielea sănătoasă este de fapt ceea ce își dorește toată lumea”. Pentru a atinge această performanță, ai nevoie de un fond de ten fără ulei, matifiant, dar nu foarte mat.. În opinia make-up artistului ai nevoie de un fond de ten care să-ți creeze impresia unui produs cosmetic foarte ușor și pe care să-l poți aplica fără niciun efort, oferindu-ți o acoperire optimă.

Nu uita de concealer! Nimeni nu are un ten perfect

Potrivit make-up artistului, câștigător al unui premiu Emmy - Andrew Sotomayor, „Concealer-ul aplciat sub ochi este cea mai importantă parte a oricărui look. El te face să pari că te-ai odihnit suficient și că ești gata pregătită pentru ziua care urmează”, Un astfel de machiaj te va ajuta să ieși în evidență chiar și într-un meeting pe Zoom, unde, în general, fiecare dintre noi este doar una din cele 12  fețe minuscule afișate pe o bucățică de ecran. Ca și Risa Miyamoto, Andrey Sotomayor este un fan al produselor cu un finisaj net și mat.

Highlighter-ul este esențial atunci când vrei să te transformi într-o divă digitală

Pentru zonele în care dorești să adăugi un plus de strălucire, tot Risa Miyamoto recomandă utilizarea unui highlighter, un iluminator profesional. „Chanel este brandul meu preferat când vine vorba de highlighter”, spune ea. „Pe de altă parte, cel mai bun iluminator natural este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri că este ceea ce numim: strălucirea din interior”. Spickard, un alt makeup artist de prestigiu, este și el de acord că un iluminator (sau un autobronzant, dacă preferi) este esențial pentru a încălzi fața și a crea mai multă definiție, astfel încât să nu arăți ștearsă pe cameră.

Ochii sunt oglinzi către suflet, iar sprâncenele rame care le încadrează

Pentru a arăta cât mai „convingătoare și încrezătoare” pe platformele de videochat, Risa Miyamoto îți sugerează să optezi pentru „sprâncene puternice, pline”. Ea recomandă femeilor mai întâi să perie sprâncenele cu o periuță Glossier Boy Brow (unul din produsele favorite ale makeup artiștilor consacrați) și apoi să folosească creionul Hourglass pentru a „desena linii superfine care imită firele reale de păr acolo unde este necesar”.

„Din punct de vedere biologic, avem tendința de a fi atrași de oameni cu ochi expresivi, care reflectă o stare perfectă de sănătate”, spune Sotomayor. Alături de fardul de pleoape care accentuează ochii, el spune că genele groase transmit, de asemenea, impresia de sănătate și bunăstare celor din jur, un lucru care te va ajuta să strălucești în videoclipuri. Alege un rimel care „nu se aglomerează niciodată” și care necesită o „cantitate cât mai mică de muncă”. Un astfel de produs te ajută nu numai atunci când vrei să faci videochat, ci și în viața de zi cu zi.

Mai nouă Mai veche