Gospodărie lovită de un trăsnet, la Hurjuieni. Pagube importante provocate de incendiu

Marți, 16 august 2022, la ora 09.20, lucrătorii Sectiei de Poliție Galanesti au fost sesizați prin 112 de către numita cu privire la faptul că arde o casă lovită de trăsnet, în satul Hurjuieni, comuna Gălănești, județul Suceava.

În baza sesizării, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care a constatat faptul că incendiul a izbucnit la o anexă a imobilului din Hurjuieni după ce a fost lovită de un trasnet.

La locul producerii incendiului au intervenit echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri din cadrul Rădăuți, precum și echipaje de intervenție-stingere incendii din comuna Frătăuții Vechi. De asemenea la fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD. Pompierii au localizat și lichidat incendiul, nefiind victime omenești sau vătămări corporale, ci doar pagube materiale.

În urma incendiului, a ars o suprafața de 80 metri pătrați de la anexa care aparține Olgăi I. și bunurile de se aflau în interiorul construcției.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că focarul incendiului a pornit de la acoperișul anexei imobilului. Din primele cercetări la fața locului în colaboare cu Detașamentului de Pompieri Rădăuți s-a stabilit faptul că incendiul a avut ca sursă un fenomen metereologic - trasnet.
Mai nouă Mai veche