O tânără neatentă s-a izbit cu mașina într-o căruță, la Horodnic de Jos. O persoană a fost rănită

Sâmbătă, 6 august 2022, la ora 07.34, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel la 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Horodnic de Jos a avut loc un accident rutier.

Din verificările preliminare efectuate s-a constatat faptul că Estera P., de 21 de ani, conducea un autoturism Volkswagen pe raza comunei Horodnic de Jos, iar la un moment dat a fost orbită de soare și a acroșat din spate atelajul hipo condus de Valeriu Gheorghe P.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autoturismului, a atelajului hipo și vătămarea corporală a căruțașului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorea auto și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. La Spitalul Municipal Rădăuți celor doi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate, vinovăția producerii accidentului rutier aparține tinerei care, în timp ce conducea autoturismul nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de atelajul hipo care se deplasa în fața sa.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche