Patru indivizi beți s-au ascuns într-un lan de porumb după ce au făcut un accident la Frătăuții Vechi și au demontat numerele de înmatriculare ale mașinii, dar au fost prinși de polițiști

Joi, 25 august 2022, la ora 20:20, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Fătăuții Vechi, județul Suceava, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un autoturism Volkswagen Golf 4, albastru, a fost implicat într- un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, la intrarea în comuna Frătăuții Vechi dinspre  Frătăuții Noi, iar conducătorul autoturismului a luat numerele de înmatriculare ale autoturismului și a fugit de la locul faptei. 

Lucrătorii de poliție au observat la o distanță de aproximativ 50 de metri de autoturism trei persoane de sex masculin, care au ieșit dintr-un lan de porumb și care la observarea lucrătorilor de poliție, au început să fugă. Lucrătorii de poliție au plecat în urma lor, ocazie cu care au fost interceptate două persoane de sex masculin. S-a procedat la urmărirea celei de-a treia, însă nu a mai fost găsită, în schimb acesta în fugă, a scăpat pe jos actele de la autoturismul implicat in evenimentul rutier.

S-a procedat la efectuarea de verificări, ocazie cu care, după aproximativ 30 minute, lucrătorii de poliție, au mai identificat două persoane de sex masculin, care se ascundeau în întuneric, în apropierea locului evenimentului rutier. O persoană dintre acestea era chiar persoana care a fugit de lucrătorii de poliție, în urmă cu puțin timp.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că cele patru persoane de sex masculin au legătură cu evenimentul rutier. Toate cele patru persoane emanau halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări amănunțite în vederea identificării conducătorului autoturismului. În urma activitățiilor informativ-operative desfășurate de către lucrătorii de poliție, s-a stabilit faptul că cel care a condus autoturismul este Dumitru B., din comuna Sadova, județul Suceava. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, apoi fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în prezența cadrelor medicale, a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La sediul Secției de Poliție Rurală Gălănești, bărbatul a recunoscut faptul că el a condus autoturismul marca Volkswagen Golf 4 pe DJ 178C, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. A luat numerele de înmatriculare și actele mașinii și a fugit de la locul faptei de frică, deoarece a consumat niște bere înainte de a se urca la volan. Celelalte trei persoane sunt prietenii săi, persoane care se aflau cu el în mașină când s-a produs evenimentul, persoane care nu au suferit vătămări corporale.

A fost întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de: „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche