Permis fals prezentat polițiștilor de un motociclist depistat depășind neregulamentar, la Dumbrăveni

Sâmbătă, 30 iulie 2022, la ora 14.56, polițiștii din cadrul Politiei orașului Salcea, pe DN29, în localitatea Dumbrăveni, pe direcția Botoșani către Suceava, au observat deplasându-se motocicleta Honda care a efectuat manevra neregulamentară de depășire a unui autoturism Subaru, în zona de acțiune a indicatorului „depășire interzisă” și prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu care desparte sensurile de mers. S-a executat semnal regulamentar de oprire conducătorului motocicletei, precum și a conducătorului autoturismului depășit.

Conducătorul motocicletei a înmânat pentru control documentele motocicletei, respectiv certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului și documentele personale, respectiv cartea sa de identitate precum şi un permis de conducere categoria A2.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că motocicleta a fost condusă de Onisim M., de 20 de ani, din comuna Trușești, județul Botoșani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Poliţiei Oraşului Salcea, rezultatul fiind negativ.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că documentul înmânat nu are corespondent în evidențe.

Totodată, au fost interogate bazele de date menționate, fiind introduse datele de identificare ale și de asemenea nu a fost găsit corespondent.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale” şi „uzul de fals”.
Mai nouă Mai veche