Transport ilegal de lemn de foc depistat la Sucevița. Șoferul a fost amendat, iar lemnul a fost confiscat

Marți, 9 august 2022, la ora 08.15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat pe DN 17A autoutilitara Ford Transit care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că pentru autoutilitara în cauză nu a fost generat niciun aviz de însoțire a materialului lemnos. Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoutilitarei, la volan fiind identificat Ghiocel B., din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava.

La solicitarea lucrătorilor de poliție, bărbatul nu a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de material lemnos transportată, precizând că nu deține.

Având în vedere aceste aspecte, bărbatul a fost condus de către lucrătorii de poliție la Cantonul Ocolului Silvic Marginea, unde, împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Marginea, au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 2,3 metri cubi lemn foc tei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, confiscându-i-se cantitatea de 2,3 metri cubi lemn foc tei, fiind dată în custodia lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche