Buletin de presă, 1 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 31.08.2022, în jurul orelor 20:00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DN2-E85, pe raza localității Negostina, autoutilitara condusă de un bărbat de 54 de ani din județul Botoșani, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 9,47 mc material lemnos.
Întrucât, s-a constatat faptul că există neconcordanțe între cantitatea de material lemnos consemnată în avizul de însoțire electronic și cantitatea efectivă transportată în autoutilitară, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus cantitatea de 5,70 mc material lemnos cherestea de esență molid, față de cea înscrisă în avizul de însoțire al materialului lemnos.
Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 4.959 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 30.08.2022, în jurul orei 15:30, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Sfântu Ilie, la o intersecție, o localnică de 52 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat, care a intrat în intersecție de pe un drum secundar.
Inițial cei doi conducători auto nu au solicitat intervenția unui echipaj medical, dar ulterior femeia de 52 de ani s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 31.08.2022, în jurul orei 13:41, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Păltinoasa, un bărbat de 53 de ani din localitatea Iacobeni a surprins și accidentat un localnic de 61 de ani, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 31.08.2022, orele 10.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe bd Bucovina din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Păltinoasa.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 33 de ani are permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 31.08.2022, ora 22:37, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Putnei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche