Buletin de presă, 15 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 14.09.2022, orele 11:05, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Zvoriștea, la intersecția cu DN 29A un localnic de 39 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de o femeie de 32 de ani din județul Botoșani.
Din impact, autoturismul condus de femeia de 32 de ani a fost proiectat într-un autoturism care era parcat.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 32 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.09.2022, în jurul orei 13:38, în timp ce conducea autoturismul pe DC 50B în localitatea Bilca, la intersecția cu DJ 178C, o localnică de 48 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de o localnică de 30 de ani.
Din impact a rezultat rănirea celor două conducătoare auto și a patru pasageri din cele două autoturisme, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.09.2022, în jurul orei 19.18, în timp ce conducea ansamblul format din tractor și remorcă pe strada Dimitrie Cantemir din orașul Vicovu de Sus, un localnic s-a angajat în depășirea motocicletei condusă de un localnic de 22 de ani, moment în care acesta a intrat în coliziune cu roata stânga spate a tractorului și a căzut pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea tânărului de 22 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului tractorului și de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 22 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere, iar motocicleta condusă de acesta nu este înmatriculată.
De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că ansamblul condus de bărbatul din orașul Vicovu de Sus are atât polița RCA expirată cât și verificarea tehnică periodică, motiv pentru care, acesta a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 14.09.2022, orele 17:45, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Ana Ipătescu din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Șerbăuți.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.09.2022, ora 18.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe raza localității Preutești, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ și a fost sancționat pentru efectuarea de transport public de persoane în regim taxi, fără a deține autorizație, fiindu-i reținute placuțele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.09.2022, ora 2140, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Frasin a oprit pentru control pe raza comunei Ostra, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche