Buletin de presă, 16 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 7.050 de lei confiscat de polițiști

La data de 14.09.2022 ora 22:40, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 5,6258 mc cherestea de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 4.894,44 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


La data de 15.09.2022, ora 02:10 o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității autoutilitara condusă de un bărbat care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 6,1173 mc material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea reală de material lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 8,594 mc cherestea tivită de esență molid, cu 2,4767 mc în plus față de cantitatea din documentul de transport.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.154,729 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 15.09.2022, în jurul orei 07:30 în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal de pe raza localității Humoreni, la intrarea pe DJ 178, o femeie din comuna Comănești a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat din comuna Verești.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto din comuna Comănești, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 15.09.2022, orele 13:10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Zefirului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat de către conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, rezultând faptul că, bărbatul de 39 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals”, şi „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche