Buletin de presă, 23 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 86.479 lei confiscat de polițiști

În perioada 20-22.09.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza județului Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale referitoare la exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost verificate 3 societăți comerciale și aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 29.000 de lei.
De asemenea polițiștii au confiscat cantitatea de 553,06 mc material lemnos în valoare de 86.479 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.09.2022 ora 16.22, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la o unitate spitalicească s-a prezentat pentru îngrijiri medicale o localnică de 13 ani, care a precizat faptul că a fost victima unui eveniment rutier, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului fără încuviințarea poliției.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 21.09.2022, în jurul orelor 14.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Universității din municipiul Suceava, un bărbat de 23 de ani din comuna Moldovița a surprins și accidentat o localnică de 13 ani, după care a părăsit locul accidentului rutier.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „ părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 22.09.2022, în jurul orelor 08.00, Poliția Orașului Gura Humorului s-a sesizat din oficiu despre faptul că la data de 05.09.2022, în jurul orelor 15.40 pe DJ 177 A pe raza localității Frasin, în zona unei societăți comerciale, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, care a fost transportată la o unitate spitalicească, unde a rămas internat până la data de 16.09.2022.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că, la data de 05.09.2022 în timp ce conducea autoturismul pe raza orașului Frasin, un localnic de 45 de ani a intrat în coliziune cu mopedul condus de un localnic de 39 de ani.
După producerea evenimentului rutier, bărbatul de 39 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale rămânând internat până la data de 16.09.2022.
Din data de 05.09.2022 și până la data de 16.09.2022, bărbatul de 45 de ani nu a anunțat implicarea într-un accident rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, iar în urma probatoriului administrat bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P din cadrul I.P.J. Suceava.
De asemenea, față de bărbatul de 39 de ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 22.09.2022, orele 09:25, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Pătrăuți, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat de bărbatul de 49 de ani, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, rezultând faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere ” și ”uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.09.2022, în jurul orelor 23.45, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe bld. Calea Unirii din localitate, motociclul condus de un bărbat de 47 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, bărbatul de 47 de ani nu posedă permis conducere corespunzător pentru a putea conduce motociclul.
De asemenea polițiștii au constatat faptul că, polița RCA era expirată, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.